Cheaty na hru counter strike

27.10.2012 17:22

Prehľad najznámejších cheatov používaných v hre online hre counter strike 1.6.

Wall Hack

Wall hacky sa delia na tri hlavné typy: Transparent (priesvitný), Partial Transparency (polopriesvitný) a Sprite (dynamický). Každý typ používa inú metódu ,,videnia cez steny´´. Vďaka tomu môžu cheatery vedieť kde sú protihráči a ľahšie ich zabiť.

Transparent (priehľadný)

Transparent Wall Hack robí všetky steny na mape priehľadné na 50 %. Je to ako pozerať sa cez okno s jemnou námrazou, teda môžete čiastočne vidieť cez okno ale budete vidieť námrazu na okne (v hre counter strike je to stena).

Hackery dosahujú tento efekt použitím rôznych metód, najčastejšie prehraním OpenGL32.dll suboru vo Windows system súboroch, alebo hacknutím OpenGL32.dll pri načítavaní. Táto metóda sa dosť ťažko používa ak cheater perfektne nepozná mapu, pretože je ťažke určiť či na niekoho stireľate priamo alebo cez tenkú stenu a navigácia po mape je tiež dosť zložitá.
Cheaty používajúce túto metódu spravidla nemajú aimbot.

 

Partial Transparency (polopriehľadný)

Partial Transparency Wall Hack robí iba niektoré objekty priehľadné. Táto metóda je najpoužívanejší typ Wall Hacku.
Veci ako dvere, rebríky, mosty teda spravidla všetko interaktívne na mape čo nieje priamo stena je priesvitné. Väčšina cheatov používajúcich túto metódu obsahujú aj iné cheaty ako napr. AimBot, ESP, SpeedHack atď. Táto metóda sa používa veľmi jednoducho pretože orientácia na mape je skoro prirodzená.

Spirites (dynamický)

Táto metóda je veľmi jednoduchá a cez steny je vidieť iba to čo má byť. Táto metóda upravuje OpenGL súbory a pamäť tak, že zobrazuje cez steny iba hráčov a to čo stena nieje.

 

Auto Aim / Auto Bot

Auto AimBot je program alebo skript ktorý napomáha cheaterom mieriť sa na nepriateľov. Najčastejšie sú 3 druhy AimBotu: Colored Model, Engine-Aim a XQZ Style. Každá metóda používa iný štýl na dosiahnutie požadovaného efektu. AimBot sú najhoršie cheaty pretože Aim hráča riadi počítač a to cheaterom dáva extrémne nečestnú výhodu oproti nepriateľom. Preto bývajú takýto hráči, cheatry natrvalo (permanentne) zabanovaný.

Radar & Map ESP

Každý dobre vie, že v pravom hornom rohu je Radar, ktorý u hráčov (noncheat) zobrazuje polohu spoluhráčov a hostagov resp. bomby. ESP Radar zobrazuje tiež nepriateľov. Nie všetkých ale keď sa nepriateľ priblíži tak ho cheater uvidí. V CS1.5 sú pridané aj náhľady na mapy. V novších cheatoch je malá mapka ktorá zobrazuje pozícuju všetkých hráčov na mape.

Glow ESP
Glow ESP pomáha tým, že hráča obalý farebným závojom jasnej farby. AdminMod alebo AMXmod dovoľujú Glow Funkciu kde si hráč može vybrať farbu akú chce mať, toto nieje HACK ale server FUN plugin.

Text ESP
Hacky ktoré hackujú engine hry vedia tiež získať rôzne informácie o hráčoch: meno, HP, AP, zbraň a ďalšie údaje. Text ESP zobrazuje tieto informácie nad hráčom vo farbe podľa teamu.

Cez steny je zobrazovaný iba text, cheatery nevidia cez steny hráčov ale vedia kde sú. Tento cheat je preto nebezpečnejší než WallHack, pretože nedovoľujú cheatorm vidieť hráčov a tak je ťažšie odhaliť cheatera keď ho sledujete vo First Person mode. Pri množstve hráčov sa dá Text ESP prirovnať k bordelu na obrazovke.

Flash a Smoke Hack

V hre Counter-Strike sú tri druhy granátov: HighExplosive, Smoke a Flash granat. HE granát zraňuje nepriateľov, Smoke a Flash granaty zhoršujú viditeľnosť. Preto hackery urobil cheat ktorý nuluje účinky týchto granátov.

Anti-Smoke Hack
Smoke granát robí hustý oblak dýmu cez ktorý je veľmi ťažko vidieť a zle sa v ňom orientuje. Mnoho nových cheatov preto odstraňuje tento oblak dýmu.
Všetci necheatujúci hráči vidia hustý dým ale nie cheatery. Preto často cheatry hádžu smoke granáty a vbiehajú do nich, pretože takto môžu útočiť na protihráčov bez toho aby ich protihráč videl.

Anti-Flash Hack
Flash granát oslepuje hráča, či už spoluhráča alebo protihráča, ktorý sa pozerá na výbuch flash granátu ale aj tých čo sú v jeho tesnej blízkosti otočený iným uhlom. Je to záblesk svetla, ktorý zobrazí čisto bielu obrazovku. Táto obrazovka sa pomaly rozplynie. Anti-Flash Hack je ako filter ktorý nezobrazí tento záblesk a hráč aj po výbuchu mnohých Flash granátov normálne vidí. Občas sa stane, hlavne v HL1, že Flash granát padne na miesto kde je nejaký bug v mape a hráča neoslepí aj keď sa naň pozerá, to nieje cheat ale bug hry/mapy. Tiež su miesta na mape kde sa dá hodiť flash a ten oslepí nepriateľa aj za stenou.

 
Crosshairs

Pri optických zbraniach sa nezobrazuje kríž pokiaľ nieje použitá optika. Väčšina cheatov preto zobrazuje vlastný kríž, ktorý stále ukazuje kam hráč mieri.

Cheaty v hre counter strike

Pomoc

MADARA | 08.08.2013

Chci se zeptat jestly víte kde se dají stáhnout na tuto verzi counteru prosím

Re:Pomoc

terka | 24.09.2013

na tuto verziu counteru neexistuju cheaty aspoň myslím

Pridať nový príspevok